Založ si blog

Vysvetlí starosta Vajnor Ján Mrva svoje kroky podporujúce internetový hazardný priemysel?

Všade vo svete zbierajú petície občania. Len v Bratislave politik Ján Mrva presvedčil dalších sedemnástich politikov, aby začali boj s kamennými herňami. Primátor a všetci starostovia mestských častí sa ku tomuto unikátu ihneď pridali.

A tak sa vďaka Mrvovi rozbehla petícia proti hazardu, aj napriek tomu, že sa rozbehnúť nemohla. Zákon totiž presne stanovuje, za akých podmienok sa môže petícia spustiť. Jednou z nich je aj porušovanie verejného poriadku zo strany herní, ku ktorému však v Bratislave neprichádzalo. Ale kto najviac ignoruje zákony? No predsa politici! A tak tu máme tak trošku neplatnú petíciu.

Nevadí, ide sa ďalej. A prichádzajú parlamentné voľby. Mrva, ktorý už kandidoval za KDH, SDKÚ, aj ako nezávislý, teraz kandiduje za Sieť. A ako kandidát do NRSR nemôže byť na petícii, ktorá sa má zbierať v deň volieb. A tak sa vzdáva členstva v petičnom výbore. Ale podpisy sa zbierajú ďalej, aj bez Mrvu. A tak tu máme tak trošku dve, tak trošku neplatné petície.

Ale ide sa ďalej. Mrva vo voľbách neuspel, a po problémoch strany sa hrdinsky vzdá postu okresného predsedu. A tak tu máme  znovu „nezávislého“ bojovníka s petíciou. Stavia sa do čela ťaženia proti herniam a s hrdosťou odovzdáva 130 tisíc podpisov pod petíciou, čo vyzbierali aktivisti, kým on sa venoval svojmu politikárčeniu. A onedlho „zhrozený“ oznamuje médiám, že z krabíc, ktoré on osobne naplnil a zalepil, sa na magistráte stratila tretina hárkov. A na výzvu primátora, aby zmapoval manipuláciu s hárkami po odovzdanie na magistrát reaguje urážlivo a obviňuje magistrát zo straty. A tak tu máme tak trošku stratené, tak trošku dve, tak trošku neplatné petície.

Ale, aby to nevyzeralo, že som tak trošku odbočil…

Starosta Vajnor Ján Mrva má už dlhé roky za poradcu Mária Schwába. A ten pracoval pre internetový hazardný priemysel. A z celého vystupovania Mrvu mám silný pocit, že v jeho záujme nie je zavrieť herne v Bratislave, ale zabezpečiť čo najviac mediálneho rozruchu, aby novela zákona pripravovaná v NRSR zamedzila možnosť prevádzkovania akýchkoľvek kamenných herní a umožnila prienik internetovému hazardnému priemyslu na Slovensko.

 

Čo robil Mrvov poradca, zaangažovaný v internetovom hazardnom priemysle, na mimoriadnom zastupiteľstve týkajúcom sa iba petície proti hazardu?

Čo robil Mrvov poradca, zaangažovaný v internetovom hazardnom priemysle, na mimoriadnom zastupiteľstve týkajúcom sa iba petície proti hazardu?

Sheffield

Britská polícia zadržala tínedžera, ktorý útočil v škole v Sheffielde

01.05.2024 21:49

Polícia uviedla, že chlapec útočil ostrým predmetom - predpokladá sa, že šlo o sklenený črep.

Tank / Gaza /

V Gaze je viac vojnového odpadu než na Ukrajine, tvrdí OSN

01.05.2024 21:31

Pre porovnanie, frontová línia na Ukrajine má dĺžku takmer tisíc kilometrov, Pásmo Gazy 40 kilometrov.

Gruzínsko / Tbilisi /

Gruzínska polícia počas protestov v Tbilisi zadržala desiatky osôb. V putách skončil aj líder opozície

01.05.2024 21:19

Na rozohnanie davu ľudí, ktorí sa zišli na zhromaždení proti prijatiu zákona o transparentnosti zahraničného vplyvu, použila gruzínska polícia slzotvorný plyn, vodné delá a obušky.

Zuzana Čaputová

Prezidentka Čaputová: Hlas Slovenska po vstupe do EÚ zosilnel

01.05.2024 20:46

Hlava štátu to uviedla pri príležitosti stredajšieho 20. výročia vstupu SR do EÚ.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1
Celková čítanosť: 7812x
Priemerná čítanosť článkov: 7812x

Autor blogu

Kategórie

Archív