Založ si blog

Vysvetlí starosta Vajnor Ján Mrva svoje kroky podporujúce internetový hazardný priemysel?

Všade vo svete zbierajú petície občania. Len v Bratislave politik Ján Mrva presvedčil dalších sedemnástich politikov, aby začali boj s kamennými herňami. Primátor a všetci starostovia mestských častí sa ku tomuto unikátu ihneď pridali.

A tak sa vďaka Mrvovi rozbehla petícia proti hazardu, aj napriek tomu, že sa rozbehnúť nemohla. Zákon totiž presne stanovuje, za akých podmienok sa môže petícia spustiť. Jednou z nich je aj porušovanie verejného poriadku zo strany herní, ku ktorému však v Bratislave neprichádzalo. Ale kto najviac ignoruje zákony? No predsa politici! A tak tu máme tak trošku neplatnú petíciu.

Nevadí, ide sa ďalej. A prichádzajú parlamentné voľby. Mrva, ktorý už kandidoval za KDH, SDKÚ, aj ako nezávislý, teraz kandiduje za Sieť. A ako kandidát do NRSR nemôže byť na petícii, ktorá sa má zbierať v deň volieb. A tak sa vzdáva členstva v petičnom výbore. Ale podpisy sa zbierajú ďalej, aj bez Mrvu. A tak tu máme tak trošku dve, tak trošku neplatné petície.

Ale ide sa ďalej. Mrva vo voľbách neuspel, a po problémoch strany sa hrdinsky vzdá postu okresného predsedu. A tak tu máme  znovu „nezávislého“ bojovníka s petíciou. Stavia sa do čela ťaženia proti herniam a s hrdosťou odovzdáva 130 tisíc podpisov pod petíciou, čo vyzbierali aktivisti, kým on sa venoval svojmu politikárčeniu. A onedlho „zhrozený“ oznamuje médiám, že z krabíc, ktoré on osobne naplnil a zalepil, sa na magistráte stratila tretina hárkov. A na výzvu primátora, aby zmapoval manipuláciu s hárkami po odovzdanie na magistrát reaguje urážlivo a obviňuje magistrát zo straty. A tak tu máme tak trošku stratené, tak trošku dve, tak trošku neplatné petície.

Ale, aby to nevyzeralo, že som tak trošku odbočil…

Starosta Vajnor Ján Mrva má už dlhé roky za poradcu Mária Schwába. A ten pracoval pre internetový hazardný priemysel. A z celého vystupovania Mrvu mám silný pocit, že v jeho záujme nie je zavrieť herne v Bratislave, ale zabezpečiť čo najviac mediálneho rozruchu, aby novela zákona pripravovaná v NRSR zamedzila možnosť prevádzkovania akýchkoľvek kamenných herní a umožnila prienik internetovému hazardnému priemyslu na Slovensko.

 

Čo robil Mrvov poradca, zaangažovaný v internetovom hazardnom priemysle, na mimoriadnom zastupiteľstve týkajúcom sa iba petície proti hazardu?

Čo robil Mrvov poradca, zaangažovaný v internetovom hazardnom priemysle, na mimoriadnom zastupiteľstve týkajúcom sa iba petície proti hazardu?

Trump

Porota, ktorá rozhodne o Trumpovi v historickom procese, je už kompletná

18.04.2024 23:26

Porota sa vyberala zo stoviek potenciálnych členov na základe série otázok, ktoré majú zaručiť, že sa budú rozhodovať nestranne.

farmári, poľsko, traktory

Poľskí poľnohospodári nepúšťajú kamióny cez hraničné priechody s Ukrajinou

18.04.2024 21:37

Naďalej tak protestujú proti prílevu lacného obilia z Ukrajiny.

keňa, vojaci

V Keni zahynulo pri páde vojenského vrtuľníka desať ľudí, vrátane veliteľa armády

18.04.2024 20:56

Vrtuľník havaroval krátko po štarte a potom začal horieť.

turecko, zemetrasenie, tokat

Stred Turecka zasiahlo zemetrasenie. Poškodilo niekoľko budov

18.04.2024 20:03

Zatiaľ nie sú správy o úmrtiach alebo vážne zranených.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1
Celková čítanosť: 7809x
Priemerná čítanosť článkov: 7809x

Autor blogu

Kategórie

Archív